Mikä siinä on, kun poikien, murrosikäisten, pitää kulkea laumoissa kuin pelokkaat eläimet. Laumasta on selvästi erotettavissa johtajahahmo, se jolla on eniten tyttöjä(=naaraita) ja sitten loput urokset ovat jakautuneet jonkinlaiseen nokkimisjärjestykseen.
Laumaan pääsevät usein mukaan sellaiset, jotka ovat tekevät tai harrastavat jotai coolia. Mikä luokitellaan cooliksi? No vaikka esimerkiksi..
*Tupakanpoltto
*Dokaaminen
*Bodaaminen ("Mitä? säkö et nosta edes viittätoistakiloa penkistä??")
*Varastelu
*Naismenestys
*Opettajille vittuilu.
*Kiroilu
*siisti ulkonäkö.

niin sanottua "no-coolia" ovat seuraavat:
*Hyvien arvosanojen ansaitseminen
*Hyvät välit opettajiin
*Joku liikunnallinen harrastus
*silmälasit
*tietokonetuntemus (muu tietokonetuntemus kuin se, että tietää mikä on irc-galleria ja messenger)

Ne, jotka ovat lauman ulkopuolisia, joutuvat automaattisesti syrjityksi. Ulkopuolisia piikitellään ja nimitellään, kiusataan tahallaan. Sitten laumassa naureskellaan myös piilossa ulkopuolisille. Se kylläkin on harvempaa, koska yleensä haukutaan suoraan.
Kun seuraan sivusta esimerkiksi ruokailua tämän lauman kesken, lauman päähenkilöille tehdään pöydässä automaattisesti tilaa, ja alempiarvoisia sorsitaan muualle. Ruokailu sujuu melko eläimellisellä tavalla typerille jutuille röhöttäen, ja kun ensimmäinen, yleensä lauman johtohahmo, nousee pöydästä niin koko lauma, vaikka joku olisi murustanut annoksestaan vain viidenneksen, nousee ylös ja liikkuu suurena massiivisena laumana pois. Kovin moni jättää syömisensä kesken sen takia, että ei viitsi jäädä laumasta pois. No kuvitelkaa nyt miten noloa olisi jäädä yksin syömään! saatika soitella toisten perään missä ne liihottelevat.
Ai niin, unohdin mainita nämä lauman ympärillä pyörivät kanaset. Pikkuisissa minihameissa ja paljastavaissa paidoissa tepastelevat pikku tipuset. Typerää kikatusta ja lauman jäsenten kainaloissa pyörimistä. Kanaset liikkuvat myös usein omissa laumoissaan, elleivät ah niin armaitten ihkujen poikkistensa laumassa.
Kun kanalauma liikkuu, sen kuulee jo kauas. Kikatusta, korkojen kapinaa, suureen ääneen kiroilua ("vittuko oon ruma voi kyynel" tai voi "helvetinvittu daa, aatelkaa nyt!"). Kun itse tallustelee vahvasti meikattuja kanasia vastaan, tuntee itsensä hieman heiveröiseksi kanasten kuiskutellessa ja tuijotellessa merkityksellisesti. Sitten koko lauma rämähtää nauruun ja kikatteluun niin kiva siinä sitten kävellä ohi. Kanasten harrastustoimintaan kuuluu, samoin kuten ah niin armaiden ihkujen poikkistensa, dokaaminen, polttaminen ja opettajille vittuilu. Kanaset harrastavat myös kalliista vaatekaupoista ostelemista, silloin, kun eivät pölli. Kanaset saattavat hengailla ihkussa ostarissa kuinka kauan tahansa meikkaamassa itseään tester-meikeillä ja kokeilemalla uusia vaatteita, kenkiä&laukkuja.
Kanasten lempiväreihin kuuluvat, tietysti, räikeän pinkki, sekä myös muut erityisen värikkäät värit.
Kanaset viihtyvät poikaystäviensä kanssa n.1 päivästä korkeintaan kuukauteen, joitakin poikkeuksiakin löytyy. Laumassa on suhteellisen helppoa hyppiä pojasta toiseen, ja vaikka takaisin alkuperäiseenkin. Lauman pojat eivät välitä kenen kanssa pyörivät, pääasia, että povea ja persettä löytyy. Ja vaikka olisi varattukin, niin sopiihan sitä muidenkin tyttiksiä kokeilla.

Voi herranjiekale sanon minä. Miksi tosiaankin pojat liikkuvat laumassa?
Tuntevatko he itsensä itsevarmemmiksi suuressa porukassa? Onko heistä coolia kuulua johonkin ryhmittymään?
Vastausta en tiedä, mutta tiedättekö te?

Rakkain terveisin,
Kanelipipari